Från fyra till två hjul – Motocross | HYRQUAD.SE

HYRQUAD.SE

För antalet hjul har betydelse

Från fyra till två hjul – Motocross

Det har blivit mycket populärt att köra fyrhjuling eller quad som de också kallas. Det går ju inte att förneka att det känns tryggare med fyra jul jämfört med bara två. Trots det så blir det allt populärare att köra motocross, det har nog med tjusningen att kontrollera ett fordon på två hjul.

Bra utrustning är A och O

Det är tvivelsutan så att det är lättare att ramla från en tvåhjuling än en fyrhjuling. Därför är det mycket viktigt att ha bra skydd. Du kan hitta det som krävs på nätet om du söker runt lite grand.

Hjälmen ett särskilt kapitel

Alla skydd är viktiga men viktigast av dem alla är trots allt hjälmen. Just nu diskuteras hur hjälmar ska testas. Man menar att hjälmar som används i hög hastighetssporter som MotoGP inte ska testas på samma sätt som hjälmar för exempelvis motocross där hastigheterna inte är fullt så höga.

Motocross och enduro är bra motion

För att bli en duktig motionär i exempelvis motocross måste man träna sin egen fysik parallellt med att träna motorcykelkörningen. Samtidigt som du investerar i skyddskläder kanske du ska investera i ett par bra löparskor. Genom löpning så kan du förbättra din kondition så du orkar med att köra motocross.