Quadride i den afrikanska öknen | HYRQUAD.SE

HYRQUAD.SE

För antalet hjul har betydelse

Quadride i den afrikanska öknen

öken

I Sverige kör många quadåkare (fyrhjuling) på inhägnade träningsområden vilket består av grus och sandbanor där även crossmotorcyklar åker. Men vill man känna sig fri och uppleva maskinens kraft till fullo är det Quadride man ska prova på. Detta finns på flera platser där det finns öken då området man kan köra på blir nästan obegränsat.

Ett exempel är i staden Muscat som ligger i Oman. Här är det enkelt att hyra sig en egen Quad och därefter köra några timmar på de stora och härliga sanddynor som sträcker sig ut mellan de kala bergsområdena. Däremot ska man komma ihåg att det är stor skillnad att åka i sand och på packat grus (som på träningsbanorna). Det blir ett träningspass som verkligen är värd namnet och den ovane bör inte hyra Quaden mer än en timme eftersom orken lätt tar slut inom den tiden.

En mer klassisk turistort som erbjuder samma underhållning är Sharm El Sheikh. Buss går då från staden ut till öknen där körningen genomförs några timmar tillsammans med guider som följer med och visar var man bör och inte bör åka.