Var redo till semestern | HYRQUAD.SE

HYRQUAD.SE

För antalet hjul har betydelse

Var redo till semestern

Innan man går på sin semester så vill man ju att allt ska fungera som det ska. Om man har en fyrhjuling så gäller det att man ser till och servar den som vilket fordon som helst.

Vi har tidigare skrivit om detta och vi kan inte nog poängtera vikten att hålla sin fyrhjuling i gott skick. Vintertid så kanske det inte blir lika mycket användning som på sommaren och då är ju en perfekt tid för att hålla på och fixa med sin fyrhjuling. Se till att serva den innan du ställer in den för vintern. Sedan när det börjar vara dags för att dra ut efter skogsvägarna igen så gäller det att kolla så att allt fungerar.

Det är ju motorn som framförallt behöver ett oljebyte men annars så kan man dra efter de muttrar och skruvar som behöver detta. Kolla också upp så att bromsar och däck är av god kvalité. Säkerheten framförallt. Tvätta av din fyrhjuling regelbundet så slipper du en massa smuts som kan förvärra för den. Även under sommarhalvåret så kan det vara bra att hålla koll på nödvändiga detaljer som gör att din fyrhjuling är i gott skick.